PED. GOD. 2020/2021 (ARHIVA)

 Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je naš vrtić uključen u projekt „Rana intervencija ODMAH“ Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu - HURID. Sredstva za financiranje projekta su odobrena  u okviru javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite zdravlja iz Proračuna Grada Zagreba za 2020. godinu.

Partneri u projektu su ustanove iz sektora socijalne skrbi i zdravstva: Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Zagreb te Dječji dom Zagreb.

Projekt „Rana intervencija ODMAH“ provodi se s ciljem osnaživanja roditelja i stručnjaka te osiguravanja kvalitetnijeg funkcioniranja obitelji djece s teškoćama u razvoju, uzimajući u obzir sve specifičnosti izazovnog roditeljstva.

Aktivnosti projekta su:

1. Marte Meo savjetovanje 

2. Iskustveno-edukativne radionice za roditelje/skrbnike djece s teškoćama u razvoju i razvojnim rizicima te stručnjake koji su uključeni u rad s djecom s teškoćama i njihovim obiteljima (prijedlog tema: komunikacija tijekom presvlačenja/oblačenja i kupanja; komunikacija tijekom hranjenja; komunikacija tijekom igre; interaktivne igre-slikovnice; priče, pjesmice, crtanje, plesanje; samostalno dijete pomaže drugima ili neka druga tema prema potrebi partnerske ustanove)

Teme iskustveno-edukativnih radionica su:
  • Komunikacija tijekom hranjenja
  • Komunikacija tijekom igre
3. grafička priprema i tiskanje priručnika za roditelje i stručnjake „Jeste li zabrinuti za svoje dijete?

4. promotivne aktivnosti s ciljem senzibilizacije javnosti te

5. evaluacija aktivnosti.
 

Ispiši stranicu